Почина големият шампион по бокс Михаил Мицев

16530
Почина големият шампион по бокс Михаил Мицев

Почина един от най-големите боксьори в историята на България Михаил Мицев. Роденият на 6 декември 1940 година бивш състезател си отиде на 17 февруари, в забрава и мизерия. Мицев почина на 71-годишна възраст.

През 60-те години на миналия век трима братя Александър, Шишман и Михаил Мицеви носят гръмкото прозвище Династия Мицеви. Превръщат се в страшилище не само в България, а и в цял свят. Михаил печели две купи "Странджа" (1963, 1964 година), а боксьорите от онова време още помнят комбинацията му ляв ъперкът-ляво кроше. Михаил надживя двамата си братя, но в края на годините си съдбата му поднесе тежки изпитания.

На 33-годишна възраст Мицев се развежда, а апартаментът от 100 квадрата в Лозенец остава за бившата му съпруга. Няколко години живее по квартири и приятели и самият той не усеща как се стига до момента, в който започва да спи на открито, на сергия за плодове и зеленчуци. Приятели споделят, че в последните си години Михаил се е превърнал в алкохолик и често посяга към чашката.

За него се грижат двама бивши боксьори – първо Георги Лефтеров, след това друг голям шампион от миналото – Петър Стоименов. След репортаж по телевизията Мицев намира подслон в Център за временно настаняване Света София, където прекарва последните си дни.

Поклон пред паметта му!

Погребението е на 22 февруари от 11:00 часа на Бакърена фабрика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com